Üdvözöljük az Egerszeg Rádió 95.1 hivatalos weboldalán.

5 album, amit nagyon várunk még idén

2020 eddig leginkább apokaliptikus léptékeit nézve azért valami jót is találunk: annyi remek album készült idén, hogy talán szökőévenként sikerül ilyen széles palettán mozognia a zenei életnek. Cikkünkben ajánlunk 5 előadót, akit érdemes lesz hallgatni a közeljövőben.

Figura – Kapu2fa7

Off Média - Hiphop - Figura játékteremben flexelve és a kutyáival ...
Az újhullámos rap még rádiós játszásokat tekintve nem, ennek ellenére virágkorát éli nálunk, az úttörő pedig a legnagyobb weirdo, Figura, akinek a debütlemeze 06.27-én érkezik. A fiatal rapper és az autotune viszonya komolyabb szerelmi szálon fut, mint az Arsenal és a vereségé, de ez egyáltalán nem baj az esetében. Minden bizonnyal sok meglepetésre számíthatunk, hiszen a megosztó Lmen Prala is pár sor erejéig helyet kap olyan nevek mellett, mint Baba Aziz, Akc Misi, vagy a részben egerszegi kötődésű Slow Village.

Hurts – Faith

Hurts (UK) - Strand Fesztivál

A kedvenc britpop előadóink egy év teljes eltűnés után szeretnék megmutatni a „sötét oldalukat” is, amely alatt egy komplexebb, darkosabb cuccot kell elképzelni. Az ideiglenes magyar lakcímkártyát joggal igényelhető banda valószínűleg ismételten feltűnik jövőre hazai fesztiválok környékén, hiszen korábban is már rengetegszer jártak nálunk. A szeptember 4-ére tervezett Faith már két előfutárral is büszkélkedhet, amely a színeit tekintve valóban sötét, ennek ellenére nehezen hisszük, hogy nem a szerelemről fog szólni minden daluk ismételten. Az eddigi dalok alapján különösen kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire sikerül érzelmekben is mélyre vinni majd a korongot.

https://www.youtube.com/watch?v=ekRcuZVlvpU

 

Ellie Goulding – Brightest Blue

Tíz éves ELLIE GOULDING karrierje – MUSICDAILY

Elliet sem kell bemutatni az átlag hallgatóknak sem, az egyik leginkább alulértékelt énekesnőről van szó, aki egyszerűen nem tud nem slágert gyártani. Pontosan emiatt várós igazán az új lemeze, amely már biztosan a Brightest Blue címmel fog megjelenni, kevés olyan dallal, amit hallottunk volna korábban. Két része lesz a lemeznek, az első felén a saját bátorságát énekli ki magából, a második felén pedig érkeznek a kollabok, ahol helyet kap Juice WRLD, ebből feltételezhetően elég ideje készül már az album, de feltűnik még Swae Lee és Diplo is. A Brightest Blue Július 17-én át először napvilágot, de előrendelni már most is lehet.

 

AWS

AWS: 5 infó, amit érdemes tudnod a zenekarról

Feltehetően idén már kijön a gyermekmetál koronázatlan királyainak új albuma, amely az albumkiadási tendencia miatt is idénre datálható. A 2018-as Fekete Részem már elhozta a tényleges befutást, azóta pedig teltházak tucatjait tudhatják mögött a fiúk. Az új album abban a tekintetben nem fog újat hozni, hogy biztosan valami komoly arcletépős anyagot kapunk, ennek ellenére kíváncsian várjuk, hogy merre halad a zenekar sorsa.

 

Carson Coma

Carson Coma | Gold Record

A magyar Kordagyörgység állócsillagai várhatóan október közepén hozzák ki második nagylemezüket, amely a koncertek hosszát is biztosan elő tudja segíteni. A 2019-ben Klipszemle győztes banda egyre komolyabb ívet ír le, és nem nagyon tűnnek úgy, mint akik a megállást tervezgetik. Sajnos az idei fesztiválszezon kiesése komoly érvágás lehet nekik, viszont jó válasz lesz erre még az új album, amelyeknek az előfutárai komoly vizuálokat kaptak Miki357-nek hála.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZevpFAT1ys